MEDITIMI TRANSCENDENTAL 

Kur mëndja arrin në gjëndjen e harmonisë dhe paqes së brëndshme trupi rigjeneron vetveten.

Meditimi Transcendental Durres, Akademia Progress

Çfarë është MT?

Meditimi Transcendental është një teknikë e thjeshtë që praktikohet 20 minuta 2 herë në ditë ndërkohë që ulemi sa më rehatshëm.
Nuk është një fe, filozofi, apo stil jetese. Mbi gjashtë milion njerëz të të gjitha moshave, kulturave dhe feve kanë mësuar MT.

Dobitë shëndetësore të MT të vërtetuara shkencërisht
Qindra studime kërkimore të publikuara mbi teknikën e MT kanë dëshmuar efektivitetin mbi stresin dhe ankthin në funksionimin e trurit, shëndetin kardiovaskular dhe më shumë.
Elasticitet më i madh ndaj stresit. Jeta e përditshme moderne është gjithnjë e më shumë komplekse dhe stresuese. A je i stresuar? Provo MT. Medito për një zemër më të shëndetshme.
Studimet shkencore tregojnë që ulja e tensionit të gjakut dhe reduktimi i infarktit në zemër janë disa nga dobitë e zemrës nga MT. Përmirëso qartësinë e mendjes dhe kreativitetin.
Gjëndja qetësisht vigjilente e MT na lejon të prekim momentet e ndriçimit, duke shpalosur potencialin e plotë. Redukto ankthin e përditshëm.
Praktika e rregullt e MT na jep një gjëndje mendore më pozitive, më të ndritshme. Një teknikë e thjeshtë që na lidh me burimin e të gjithë energjisë tonë, kreativitetin dhe inteligjencën, duke shpërbërë stresin për të përmirësuar mendjen dhe trupin, emocionet dhe marrëdhëniet.

Si mund të mësoj?

Mësojeni  MT:

(4 ditë të njëpasnjëshme)

Meditimi Transcendental Durres, Akademia Progress

Bashkohu klases sot!

Meditimi Transcendental Durres, Akademia Progress

Dita 1

Instruksioni personal (1-2 orë).

Instruksion personal mbi teknikën MT me një mësues MT të çertifikuar.

 

 

 

 

Meditimi Transcendental Durres, Akademia Progress

Dita 2 deri në 4:

Seanca me grupe të vogla (1-1.5 orë)

Drejtim dhe instruksion shtesë mbi teknikën e MT bazuar në eksperiencën tuaj personale.

 

 

 

 

Meditimi Transcendental Durres, Akademia Progress

Në përfundim

Sapo të keni mësuar MT do të keni gjithçka që ju nevojitet për të medituar siç duhet.
Përgjatë katër muajve të parë ne rekomandojmë “kontrolle meditimi” falas mujore në grup apo personale për të siguruar që MT është i thjeshtë dhe i kënaqshëm dhe po përfitoni të gjitha dobitë.

 

Pse të zgjedhësh Meditimin Transcendental?

Është MT e thjeshtë për t’u praktikuar?
Po, është e thjeshtë, e kënaqshme dhe nuk kërkon ndryshime në mënyrën e jetesës. Meditimi Transcendental është një teknikë e thjeshtë, pa mundim, që ripërtërin mendjen dhe trupin.

Po sikur mos të jem i/e mirë në kontrollin e mendjes?
Nuk ka problem. Ndryshe nga format e tjera të meditimit, praktika e Meditimit Transcendental nuk përfshin përqëndrim, kontroll të mendjes, soditje, apo monitorim të mendimeve. Çdokush mund ta bëjë, dhe fëmijët me Çrregullimin e Hiperaktivitetit dhe Mungesës së Vëmendjes po ashtu dhe ushtarët me Çrregullimin e Stresit Post-Traumatik.

Po sikur mos të kem kohë të meditoj?
Sapo të filloni të praktikoni MT, dobitë në jetën tuaj do të jenë aq të mëdha saqë do të gjeni kohë për të medituar rregullisht, po aq natyrshëm sa kur lani dhëmbët.

Akademia Progress

BENEFITET E MEDITIMIT TRANSCENDENTAL

Meditimi Transcendental Durres, Akademia Progress

LUFTON VESET

Meditimi Transcendental Durres, Akademia Progress

MË SHUMË ENERGJI

Meditimi Transcendental Durres, Akademia Progress

REDUKTIM I ANKTHIT DHE DEPRESIONIT

Meditimi Transcendental Durres, Akademia Progress
Meditimi Transcendental Durres, Akademia Progress

PËRMIRËSON KUJTESËN

Meditimi Transcendental Durres, Akademia Progress

RRIT VETËVLERËSIMIN

Meditimi Transcendental Durres, Akademia Progress

ZVOGËLIM I RREZIKUT TË INFARKTIT DHE GODITJES NË ZEMËR

Njihu me mësuesin tonë

Justin Goçi

Justin Goçi

Keshillues i Trajtimit te Jetes

Justin Goçi – Life-coach (keshillues i trajtimit te jetes) Eksperti i Meditimit, Meditimit Transcendental, i implementimit te Meditimit edhe Meditimit Transcendental ne shkolla dhe universitete te trevave shqiptare dhe Zhvillues i Potencialit te Plote mendor dhe shendetesor te individit.

Inovator i trajtimit te ankthit, depresionit, pagjumesise edhe dhimbjet kronike te kokes nepermjet praktikave natyrale edhe te kenaqshme me dije edhe pa medikamente.

Justin Goçi eshte Drejtori Nacional i Levizjes Globale te Meditimit Transcendental ne Shqiperi dhe Kosove, i deleguar nga Organizata Globale e Meditimit Transcendental e Maharishi Mahesh  Yogi-t, ku ky i fundit eshte cilesuar si nje nga njerezit me inteligjente te planetit.

 Mesuesi Justin Goçi ka 6 vite qe instrukton Meditimin Transcendental ne Shqiperi, Kosove dhe Maqedoni me mbi 400 kurse dhe mbi 500 prezantime te Meditimit dhe Meditimit Transcendental, ku deri me sot ka instruktuar disa mijera individ. Ai aktualisht eshte Eksperti me i arrire ne baze te arritjeve ne kete lami edhe mbi dijen e meditimit ne trevat shqipetare i cili tashme do te veproje rregullisht qe ketej e tutje ne Durres te Qendra jone.

Gati të ndryshosh?

Njihuni me sistemin më të suksesshëm të Meditimit, i përkrahur nga 700 fakte shkencore për benefitet e tij, të cilin deri tani e kanë mësuar mbi 1000 shqiptarë; të cilët kanë ndjekur kursin 4-ditor me mësuesin, Ekspertin e Meditimit Justin Goçi.

Eshtë e lehtë për të mësuar dhe vërehen përmirësime emocionale; shpirtërore dhe fiziologjike që prej ditës së tretë të kursit.

Shfrytëzojeni mundësinë! Njihuni me burimin tuaj!

Translate »